Nieuw in de verhuur Seeburg Acoustic Line M3 monitor

Een bijzonder goed klinkende monitor met een fraaie vormgeving.

15"+1,4" coaxiaal speaker met een vermogen van 500W. Door de optionele beugel ook op statief of in een truss te gebruiken. Dat maakt het werk een stuk makkelijker.

04/08/2014

Nieuw in verhuur AD-Systems STiUM

De AD-Systems STiUM is een heel compact hoorngeladen (bijna) fullrange luidsprekersysteem, met 2x12" neodynium mid-laag luidsprekers en een 1,4" compressie driver. Door het accoustisch ontwerp is hij in staat om geluidsniveaus te genereren van meer dan 140dB met een bijzondere lage vervorming. Met een laag gewicht van 42Kg en een spreiding van 50x75 graden (V x H) is dit systeem een bijzonder product. Mede door de optionele fly-ware en een mooie polyurea coating is hij veelzijdig inzetbaar. Wij verhuren dit systeem bij voorkeur met een paar AB36 subkasten eronder.

02/08/2014

NIEUWSBRIEF

Blijft u graag op de hoogte van de activiteiten van Audio Works? Schrijft u zich dan nu, op de contactpagina, in voor onze nieuwsbrief!

05/09/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: DTS 1 KW Fresnel

Sinds kort is AudioWorks trots eigenaar van meerdere DTS Fresnel's

Deze fresnel's hebben een zoomfunctie en zijn standaard uitgerust met 1KW lampen, Desgewenst kunnen er 650W lampen in, Uiteraard ontbreekt de barndoor niet en indien nodig zijn er bij ons dimmerracken te huur.

04/03/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Mitsubishi WL7200U

Sinds kort beschikken wij over een nieuwe Mitsubishi projector. Deze zeer mooi gedesignde projector ziet er niet alleen mooi uit, Het heeft ook een enorme licht opbrengst.

De helderheid betreft 5500 Ansilumen en de resolutie is 1280 x 800 WXGA. Features zoals; Lens-shift(70% verticaal & 30% horizontaal), 360 Graden Projectie, Geometrische correctie maken dit een zeer complete projector. Indien nodig kan er een projector beugel worden bij gehuurd.

04/03/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Pioneer DJM900 Nexus

Sinds kort beschikken wij over de Pioneer DJM900 Nexus, deze DJ Mixer is de nieuwe standaard op het gebied van dj mixers.

Nieuwe features van de DJM-900 Nexus is het digitale audio circuit wat werkt op 24-bit/96KHz. Hierdoor wordt audio altijd op het beste manier bewerkt en gemixed. Niet alleen de interne signalen worden op deze hoge kwaliteit bewerkt, ook de ingebouwde 4-in en 4-out geluidskaarten van de DJM-900 werken op 24-bit/96KHz. Vernieuwde Color FX, er zijn nu 6 effecten inplaats van 4 effecten op de DJM-800, Verbeterde Beat Effect sectie met een X-PAD controller. ProDJ Link, Met gebruik van een netwerk Hub kan er in een DJ Booth een netwerk opgesteld worden met maximaal 4 CDJ's die dit ondersteunen en maximaal 2 computers met Rekordbox software. Kortom, een fantastische DJ mixer

04/03/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Martin Atomic 3000

De Martin Atomic 3000 is misschien wel de beste stroboscoop die er ooit gemaakt is. Deze Martin 3000 DMX is een zeer breed inzetbare stroboscoop die volledig via DMX aan te sturen

Hij is zelfs als blinder te gebruiken omdat de stroboscoop met zo'n snelle frequentie kan knipperen dat het voor het menselijk oog als continu wordt geregistreerd. De lamp die in de stroboscoop zit levert maar liefst 3000 Watt vermogen en heeft een hoge kleurtemperatuur van maar liefst 5600K en dit is op de mired tabel het meest heldere licht wat er kan bestaan.

04/03/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Mipro breedband ontvangers en zenders Rack

Wegens het veranderen van de frequentie band heeft Audio Works geinvesteerd in nieuwe Mipro zenders en ontvangers. Speciaal voor operette en toneel vereningingen hebben we een 16 Kanaals ontvanger rack aangeschaft met daarbij 18 ACT-7T beltpack zenders met MU-55 microfoons. Als alternatief zijn er nog 10 ACT-7T handheld microfoons beschikbaar. dit wordt samen met een antenne distributie in 1 case vervoerd, zodat het opbouwen lekker snel gaat. Dit alles is perfect onder controle te houden met de software van Mipro.

04/03/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Mackie DL1608

Als aanvulling op onze digitale mengtafels, heeft AudioWorks gekozen voor de Mackie DL1608. De Mackie DL 1608 is een compacte 16-kanaals mengtafel voor livegebruik. Wat hem bijzonder maakt is dat de besturing volledig via een iPad loopt. Het gaat hier om een volwaardige live-tafel met 16 Onyx-microfoonvoorversterkers, zeer serieuze 24-bits Cirrus Logic AD- en DA-converters en 6 aux-sends voor bijvoorbeeld monitors. Voor de elektronica koos men voor circuits met een heel lage ruisvloer en zeer veel headroom.

De voordelen van de iPad-besturing liggen met name in het feit dat kan worden gemixt vanuit elke plek in de zaal en dan gaat het niet alleen om volumes, maar ook om onder meer EQ-instellingen, dynamics en effecten. De DL 1608 ondersteunt zelfs het gebruik van meerdere iPads. De bediening van de hardware is dus niet meer plaatsgebonden en rekent af met de beperkingen die je hebt als je alle instellingen vanachter de mengtafel moet maken.

04/03/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Yamaha Ethersound systeem

Met de introductie van de Ethersound technologie is er een nieuw tijdperk aangebroken in de distrubutie van audio signalen. Hiermee is het mogelijk om tot 128 kanalen te versturen over één cat5 kabel. Audioworks is de trotse eigenaar van twee SB168-ES stageboxen met bijbehorende insteekkaarten voor de digitale tafels.

Deze stageboxen kunnen bijvoorbeeld gehuurd worden in combinatie met de LS9 (32 in, 16 uit) of zijn grote broer; M7CL (48 in, 16 uit). Met de bijbehorende AuviTran software zijn de stageboxen naar wens te configureren. Tevens beschikken wij ook over een Klotz podiumbox waardoor de digitale multikabel te combineren is met een analoog systeem (Harting 108).

09/01/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Pioneer CDJ 2000

Sinds kort hebben wij de Pioneer CDJ 2000 in ons assortiment opgenomen. Deze speler is de nieuwe standaard op het gebied van dj gear.

Met de CDJ 2000 maakt het niet meer uit hoe de muziek aangeleverd word. Muziek op CD, DVD, USB-stick of SD kaart (MP3, AAC, WAV, AIFF), alles is mogelijk.

Onderling zijn de spelers te verbinden via netwerkkabels. Hierdoor kunt u tot wel 4 spelers gebruik laten maken van één muziekbron. Verder valt het prachtige 6,1" full color screen en de zeer praktische functie "needle search" op.

Een gloednieuwe speler in een vertrouwde verschijning. Iedere DJ zal hier binnen no time mee overweg kunnen.

08/01/2013

NIEUW IN GEBRUIK OP DE TD: Spectran RF spectrum an

Omdat er steeds meer draadloze apparatuur wordt aangeboden aan onze technische dienst, is het belangrijk dat hoogfrequente signalen gemeten en geanalyseerd kunnen worden.

Naast onze bestaande meetapparatuur is het nu mogelijk om het gebied van 100Mhz - 6 Ghz goed te bekijken. Signaal sterkte en bandbreedte kunnen over een korte of langere tijd gemeten en uitgelezen worden. Omdat het hier om een portable analyzer gaat is het ook mogelijk om deze op locatie te gebruiken.

Ondanks dat de techniek voortschrijd is het tarief van de technische dienst nog steeds €  47,--per uur ( excl. de Btw). Alleen voor professionele audio of licht apparatuur - dus geen stereo of televisie van thuis aanbieden.

07/01/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Yamaha LS9-32

Opnieuw hebben we gekozen voor een digitale mengtafel van het merk Yamaha. In de praktijk is gebleken dat deze tafels zeer betrouwbaar zijn, en met de LS9-32 is er een mengtafel bij gekomen die klein is van afmetingen, maar die alles heeft om een evenement of presentatie mogelijk te maken. Met 32 ingangen en 16 uitgangen een bijzonder veelzijdige tafel voor  FOH gebruik of als monitor mixer. Natuurlijk heeft ook deze LS9-32 (net als de 01V96 en de M7CL-48) standaard een Harting 108 spinner in de flightcase.

06/01/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Electro Voice QRx 118S compac

Deze relatief kleine 18" subwoofer is perfect voor de kleinere band en disco versterking.. Ondanks de afmetingen werkt hij al vanaf 38Hz en heeft een continu vermogen van 600 watt, wat resulteert in een maximale SPL van 131 dB.

05/01/2013

Audio Works installeert in nieuwbouw Klooster Alve

Als Moederhuis van de Nederlandse Provincie van de Congregatie zusters Franciscanessen, is Klooster Alverna het hoofdgebouw van de zusters Franciscanessen in Nederland. Omdat de gebouwen en faciliteiten verouderd waren is een deel van de bebouwing gesloopt en een nieuwe vleugel met moderne appartementen en faciliteiten aangebouwd.

Audio Works installeerde alle geluid en video apparatuur in de kapel, restaurant en de twee zalen voor algemeen gebruik.

04/01/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: Apex DBDI2

Wat is een DI-box eigenlijk? Een Direct Box doet voornamelijk twee dingen: de impedantie aanpassen en het signaal symmetrisch maken. Dit is nuttig wanneer je bijvoorbeeld een basgitaar (met hoge uitgangsimpedantie) op een microfooningang (lage ingangsimpedantie) wil aansluiten. Of, wanneer je een keyboard wil versterken. De uitgang is hier in jack, dus asymmetrisch, wat volstaat voor korte afstanden. Voor grotere afstanden moet je met een symmetrisch signaal werken om problemen met stoorgeluiden en ander achtergrondgeluid te vermijden. In beide gevallen is een DI-box onontbeerlijk. De dBDI-2 van Apex heeft een paar bijzondere troeven. Om te beginnen is hij in stereo uitgevoerd. Je kunt er dus twee mono instrumenten of één stereo instrument op aansluiten. Op de achterzijde van de box bevinden zich bijgevolg twee symmetrische uitgangen in XLR. De dBDI-2 is een actieve DI, wat inhoudt dat hij gevoed moet worden. Dikwijls gebeurt dit via de Phantom Power van het mengpaneel, of met een externe 12V-voeding

03/01/2013

Audio Works installeert EAW in Vredeskerk te Leide

Na een grondige renovatie werd besloten om ook een nieuwe geluidsinstallatie in de de Vredeskerk te installeren. Audio Works kreeg de opdracht, en koos voor de spraakzuilen van EAW (CLA-37) met als aanvulling voor muziekversterking een dubbel 12" subkast(VRS12). Om de zuilen mooi in het nieuwe frisse interieur te laten opgaan werd gekozen voor de witte uitvoering. Dit in combinatie met de Crown XTi-1000 versterkers. Deze hebben een ingebouwde digitale processor, wat andere randapparatuur overbodig maakt. Voor de slechthorenden werd een nieuwe zaaldekkende ringleiding geïnstalleerd.

02/01/2013

Audio Works installeert T&M Systems in nieuwbouw S

Voor spraak en muziekversterking installeerde Audio Works een compleet systeem  in de centrale  hal van Socrates. Deze installatie is zo ingericht dat het gebruikt kan worden voor de meeste culturele activiteiten van de school, en voor de muzieklessen die op het podium worden gegeven.

- 6 x T&M systems XS10
- 1 x T&M systems XS18S Sub
- 1 x Allan and Heath W3-16-2DX mixer
- 1 x Allan and Heath PA12CP mixer versterker
- 2 x Crown Xti-1000 versterkers
- 1 compleet multikabel systeem 
- 4 x  Mipro MR handheld zenders
- 1 x Denon DN-D4500 CD speler

01/01/2013

NIEUW IN DE VERHUUR: MA-707 Wireless Portable P.A.

Voor de snoerloze gebruikers onder ons. Nu te huur: Een draag- en rolbaar PA systeem van Mipro (70W) met de

volgende voorzieningen:
- CD speler
- Ontvanger voor draadloze microfoon
- Accu voor voeding
- Wielen en uitschuifbaar handvat voor transport
- Opbergvak voor microfoon
- Statiefadapter
- Transporthoes

31/12/2012

NIEUW IN DE VERHUUR: Mipro ACT-707 Wireless Rack

Speciaal voor  operette en toneel verenigingen hebben we een 16 kanaals ontvanger rack aangeschaft met daarbij 16 ACT-707beltpack zenders met MU-55 microfoons. Als alternatief zijn er ook nog handheld microfoons (ACT-707HM) beschikbaar. Samen met een antenne combiner in 1 case zodat opbouw lekker snel gaat. Dit alles is perfect onder controle te houden met de software van Mipro.

29/12/2012

NIEUW IN DE VERHUUR: Lab-Gruppen fp2400Q / fp3400 / fp6400

De afgelopen tijd heeft Audio Works steeds meer versterkers vervangen door de Lab-Gruppen uit de Fp series. Door hun lage gewicht (+/- 11kg) zijn deze versterkers uitermate  geschikt voor de verhuur. Vermogens variëren van 4 x 380W tot 2 x 3000W.

28/12/2012

NIEUW IN DE VERHUUR: Yamaha M7CL-48

Als aanvulling op 01V96's is gekozen voor de M7CL48. Een mixer die in de verhuur zeer veelzijdig is. Voor FOH en Monitor.
48 mono mic/line inputs plus 4 stereo inputs, 16 mix busses, 8 way matrix, 8 DCA's and mute groups, motorized faders, touch sensitive screen, 300 scene presets, 4x internal FX processors plus 8x 31 band graphic EQ's. Internal PSU

27/12/2012